c

Over ons

  >  Over ons

Wij zijn
Family Buddies

In de eerste plaats delen we vooral lief en leed. We zoeken samen naar alle oplossingen. Op deze manier helpen we bij je persoonlijke ontwikkeling. We zien iedereen als gelijken met zijn of haar goede en minder goede trekjes. Daarnaast creëren we een pad naar geluk en liefde, wat essentieel is. Liefst ook binnen het gezin, want hier liggen natuurlijk de wortels. Kortom, wij pakken je op als je valt en laten niemand alleen!

Bij ons staat comfort voorop. We geloven in een persoonlijke benadering, daarom bieden we therapie aan huis, in jouw vertrouwde omgeving. Geen traditionele praktijkruimte, enkel de plek waar je je het meest op je gemak voelt. Bovendien kunnen wij je bijstaan met onze effectieve online therapie, zodat we je overal kunnen ondersteunen.

Vanuit persoonlijke ervaring

Opvoeden is een uitdagende en cruciale taak die eigenlijk zou moeten worden opgenomen in iedere basisopleiding. Het beslaat immers zo'n 60% van het leven van jonge ouders en voorziet ons van de nodige tools om deze belangrijke rol te vervullen.

Net zoals het organiseren van het huishouden en het beheren van financiën, blijkt opvoeden een grote uitdaging te zijn en tevens een bron van stress in onze drukke en veeleisende maatschappij. Het organiseren van onze workshops over geldbeheer en huishoudelijke taken, gecombineerd met lezingen over opvoeding, kan een deel van deze stress helpen verminderen.

Stress speelt een cruciale rol in ons functioneren. Van jongs af aan krijgen we regels, wetten en ervaringen van onze omgeving mee, die vaak niet overeenkomen met onze eigen beleving van emoties vanwege de individualiteit van elk persoon.

Het mishandelen van kinderen is het gevolg van de levenspaden die we bewandelen en de ervaringen die we opdoen, waarbij we leren wat acceptabel is en wat niet. Onze ervaringen uit het verleden vormen ons heden.

Het is belangrijk te begrijpen dat geen enkele ziel geboren wordt met de intentie om kinderen te mishandelen. Het vergt een kwetsbaar pad van trauma’s en ervaringen om tot dergelijk gedrag te komen.

Zelfs degenen die zich schuldig maken aan kindermishandeling verdienen hulp, vanuit het perspectief van zowel dader als slachtoffer van hun eigen verleden, en vanuit de hulpverlening.

Hoewel het hebben van meldpunten een eerste stap is, blijft het een intensieve en complexe kwestie. Er moet ook rekening gehouden worden met hoe verschillende betrokkenen, zoals hulpverleners, politie en scholen, hiermee omgaan.

Hoewel kindermishandeling een actueel onderwerp blijft, is het belangrijk om het te herkennen, ook bij onszelf, zodat hulp sneller geboden kan worden en een weg naar acceptatie en herstel kan worden ingeslagen, wat uiteindelijk leidt tot een gelukkiger en vervullender leven.

Samen werken we aan deze doelen, omdat we uiteindelijk allemaal op de een of andere manier slachtoffer zijn en elkaar kunnen helpen.

Na het delen van mijn levenservaring in diverse boeken, heb ik mijn vaardigheden verder ontwikkeld door een opleiding familieopstelling te voltooien. Deze ervaring heeft mij de nodige tools gegeven om anderen te ondersteunen. Mijn boeken beschrijven hoe men kan omgaan met emoties in verschillende situaties. Binnenkort verschijnt mijn boek “My golden book”, waarin ik anderen coach om zichzelf te ontdekken en hun talenten te benutten, hen bewust makend van hun eigen identiteit.

julia

Wat is er mooier dan een gezin samen te houden of terug samen te brengen?

Julia Bregts
Moeder en eigenaresse

Een liefdevolle benadering zonder oordeel, gericht op mogelijkheden voor de toekomst, waarbij inzet en medewerking van alle betrokkenen wordt gevraagd.

Monique Hermans
Moeder en coach

Ik begeleid al jaren mensen op hun juiste levenspad; Dit met alle liefde en plezier.

Erika van Lankveld
Coach